Spotlight: Oculus Expressive Avatars

Door Glenn van Waesberghe

In deze korte spotlight willen we een interessante talk onder jullie aandacht brengen. 

Onderstaande video is een excerpt van een oculus presentatie van enkele jaren terug. De talk beschrijft de "nieuwe" expressive avatars die ze binnen hun systeem gebruiken. Vooral interessant zijn de details die ze gebruiken om de avatars echt levend te doen lijken. Ze maken zeer gerichte keuzes voor zaken zoals wanneer de ogen knipperen en hoe de ogen bewegen, en maken gebruik van kleine zaken zoals het verwijden van de pupillen, micro-expressions en assymetry. Alhoewel er buiten voor de lip-synch niet echt AI gebruikt wordt, kan de video misschien toch inspiratie bieden voor uw eigen karakters net iets echter te doen lijken.

Bekijk zelf de video hieronder.