Spotlight: Reconfiguring our Optitrack setup

Door Glenn van Waesberghe

In deze spotlight willen we jullie even een status-update geven over de use-case rond datagedreven animatie. Begin 2020 waren we gestart met deze use-case, en specifiek met het opnemen van animaties met onze Optitrack setup. Snel werd duidelijk dat deze slecht opgezet was, en het eindresultaat van de mocap session nog extreem veel werk nodig had om tot een bruikbaar resultaat te geraken. Een heel aantal cameras hingen zo dicht bij elkaar dat ze bijna hetzelfde beeld hadden, en enkele cameras waren zelfs niet eens gebruikt!

We maakten een plan voor de setup opnieuw te doen, met het oog op een groter volume van de studio te kunnen gebruiken, en een betere kwaliteit animaties te genereren door ervoor te zorgen dat meer cameras van meer verschillende hoeken de markers kunnen zien. We maakten een bestelling voor het benodigde materiaal om alles aan ons frame te bevestigen, en zetten de use-case tijdelijk op pauze.

Door de epidemie duurde het een hele tijd voordat onze bestellingen toekwamen, en daarbij was de Level ook een hele tijd gesloten. Enkele weken terug zijn we er eindelijk in geslaagd om de setup opnieuw te doen, met veel betere resultaten.

Nu dat de Level terug open is, en onze Optitrack setup eindelijk in een bruikbare staat is, kunnen we eindelijk volop verder werken op de use-case rond datagedreven animaties. Het werk heeft uiteraard niet stil gestaan, kijk zeker komende week uit naar een in-depth blogpost rond de verschillende potentiele aanpakken tot datagedreven animaties.