Spotlight: Promethean AI

Door Glenn van Waesberghe

In deze korte spotlight stellen we Promethean AI voor. Promethean is een vrij nieuw en uniek concept - het is een aaneenschakelijk systemen gebaseerd op AI dat artists (zowel voor Games als VFX) helpt bij het bouwen van virtuele werelden. Het systeem is, at it's core, een soort AI asset management tool en assistent, dat helpt bij het creatief oplossen van problemen door suggesties te doen en veel routinematig en niet-creatief werk op zich neemt, zodat de artists zich kunnen focussen op wat belangrijk is. Het systeem past zich ook aan aan de individuele smaak van elke afzonderlijke artiest.

Je vindt hieronder een korte demonstratie, waarin je een artist een scene ziet opbouwen met de Promethean AI tool. Bekijk zeker ook de video daaronder, die focust vooral op het assistent-gedeelte, waar je vragen kunt stellen aan Promethean, zoals "what goes with this bed?" of "do we have a similar brick pattern?". Indien je meer wilt leren over Promethean, hun website vindt je hier terug, en volledig onderaan deze blogpost vindt je nog een in-depth keynote.

All in all, lijkt dit soort technologie zeer veelbelovend. Het speelt in op de #1 plaats waar we AI zoeken te gebruiken in productieprocessen (bij zowel games, als VFX) - op plaatsen waar er onaangenaam, repetitief werk gebeurd. Asset management kan een hele klus zijn, en Promethean versimpelt de taak van de artist op technisch niveau, streamlined het, en staat hen toe te focussen op wat echt telt - het creatieve proces. 

Korte demonstratie

Concept overview

In-Depth Keynote