Spotlight: Replica Studios AI Voice Actors

Door Glenn van Waesberghe

In deze korte spotlight stellen we Replica Studios voor - deze software maakt gebruik van "AI Voice Actors" om binnen enkele seconden volledig nieuwe voicelines te genereren. Deze "AI Voice Actors" zijn een soort pre-made karakters die je eender wat kan doen zeggen. De resultaten daarvan kunnen direct gebruikt worden in Games of VFX projecten. Er zijn er momenteel al meer dan 40, en er worden er steeds nieuwe toegevoegd. In die ideale wereld zou je misschien graag zelf nieuwe "AI Voice Actors" willen aanmaken, maar dit is in ieder geval nu nog niet mogelijk.

We kwamen deze software een maand of twee terug tegen, en maakten gebruik van de free trial die je toestaat om 30 minuten gratis audio te genereren. Alhoewel de resultaten vrij indrukwekkend waren kwa stem-persoonlijkheid was er nog een groot gebrek aan audio-kwaliteit, voornamlijk de typische kwaaltjes met dit soort technologie - robotisch/onnatuurlijk-klinkende stemmen. Wat wel direct opviel bij de demo is de kwaliteit van de user-interface - je kan voor elk personage in jouw project een AI Voice Actor kiezen, en dan scenes aanmaken die enkele van deze personages gebruiken. Je kan ook voor elks van deze AI Voice Actors uit enkele verschillende "emoties" of "stem-stijlen" kiezen. 

Replica Studios' maakte recent een doorbraak met de kwaliteit van de spraak-audio, en het is echt wel een enorme sprong in kwaliteit en bruikbaarheid. Ze releasten een hele reeks samples van de nieuwe resultaten hier. Voor uw gemak hebben wij hieronder een selectie van de voorbeelden toegevoegd.

Gray

Gray (Happy)

🗯️ Oh would you look at the time. Better get a move on, or the missus will have my head!

🗯️ Two gold pieces for this suit of armor, and I’ll throw in a free shoe shine as well!

Lilith

Lilith (Seductive)

🗯️ Come now darling, I can fulfil your every desire. I can make you more powerful than the gods themselves.

🗯️ Quite the handsome warrior I see. A valiant but hopeless attempt to escape. Soon you will be mine, and your princess will be dead.