Spotlight: Marker Trajectory Repair for MOCAP

Door Glenn van Waesberghe

In deze korte spotlight willen we een interessante paper onder jullie aandacht brengen. 

Deze paper beschrijft een nieuwe oplossing voor het automatisch opruimen van Motion Capture Data. Van False Positives tot Marker Swaps en Marker Occlusions, er is vaak nog veel manueel werk om de ruwe motion capture data bruikbaar te maken. 

Bestaande automatische oplossingen zijn niet robuust genoeg of zijn vaak moeilijk te integreren in de huidige animatiepipeline. In hun paper presenteren ze een methode die ongeldige maker-paden identificeert, de bijbehorende segmenten verwijdert, en nieuwe kinematisch correcte paden genereert.

Je vindt de paper hier terug, zeker het lezen waard!

Hieronder vindt je ook nog een korte presentatie over de paper terug.